RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

США і Катар закрили Ірану доступ до розблокованої гумдопомоги на $6 млрд

Офіційні особи Сполучених Штатів та уряд Катару домовилися заблокувати доступ Ірану до рахунку в обсязі 6 мільярдів доларів для надання гуманітарної допомоги у зв'язку з нападом терористів воєнізованого угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомив демократам Палати представників заступник голови Міністерства фінансів Уоллі Адейемо, передає Washingtonpost.

Читайте також: Біля "руки Ірану" стирчать "вуха Москви": на що сподівається Росія, розпалюючи війну в Ізраїлі

Як зазначається, рішення не надавати доступ до коштів ухвалили тільки через кілька тижнів після того, як уряди США та Ірану домовилися про створення фонду гуманітарної допомоги в рамках обміну полоненими для ослаблення бойових дій у регіоні. Чиновники США мали схвалити кожну транзакцію згідно з угодою. Відповідний фонд фінансується від продажу іранської нафти.

За інформацією Washingtonpost, президент США зіткнувся з двопартійним тиском, щоб запобігти використанню коштів Іраном, на тлі перевірки зв’язків Ірану з ХАМАСом. Деякі чиновники США стверджують, що ХАМАС отримав зброю та інструкторів від Ірану. Проте немає жодних доказів прямої ролі Тегерана у нападі на Ізраїль.

У Мінфіні заявили, що гроші "найближчим часом нікуди не підуть". Сенатори обох партій закликали адміністрацію Байдена відмовитися від угоди.

Водночас в ООН повідомили, що сенатори та уряд США чітко усвідомлюють, що вони не можуть відмовитися від угоди. Наголошують, що кошти по праву належать народу Ірану, призначені для його уряду.

Раніше ми писали, що кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей, дев'ять громадян нашої країни отримали поранення.

  • Вас також може зацікавити:

Подружжя дало бій терористам, щоб врятувати 10-місячних близнят: трагічна історія з Ізраїлю

Дітям відрубували голови: кадри з місця масового вбивства ізраїльтян бойовиками ХАМАС

Ізраїль відправив ООН за відомою адресою: що відбувається у п’ятий день "війни Судного дня-2"