RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українці масово виїжджають з Польщі: названо причину і популярні напрямки імміграції

Ринок роботи в Польщі кардинально змінюється, а вимушені переселенці з України змушені шукати нові вакансії в інших країнах ЄС.

Про це пише польське медіа Rp.Pl.

За словами журналістів, на заводах та у готелях найчастіше працювали громадяни України, які були змушені залишити свої будинки через повномасштабну війну. Але останнім часом ситуація кардинально змінилася – робочі місця займають вихідці з далеких країн.

Читайте також: Чи врахують в українській пенсії стаж роботи у Польщі: у ПФУ відповіли

Сезонна робота для українців, зокрема для переселенців, перестала бути актуальною. За підрахунками аналітиків, щонайменше 70-80% кадрів з України не повернулися на свої звичні робочі місця. Експерти не виключають, що заробітчани та переселенці могли повернутися додому або поїхати в іншу країну ЄС для пошуку вигіднішої вакансії.

"Останні дані Євростату підтверджують, що дедалі більше українців виїжджають в інші країни, у тому числі до Канади, Іспанії та Німеччини. Польща програє гонку за іммігрантами з України" , - йдеться у публікації.

Хоча українці залишаються найчисленнішою групою іноземців у державних реєстрах, їхня частка загалом по країні знижується. Аналітики відзначають зростання частки мігрантів з інших країн – Білорусі, Грузії, Філіппін чи Індії.

Раніше ми розповідали, що українцям у Польщі нададуть додаткову допомогу у 10 тисяч злотих.

Вас може зацікавити:

Які є варіанти пересилання грошей з Польщі в Україну та навпаки: детальне пояснення

Діти мріють повернутися додому: рік війни українців у сусідній Польщі

Робота в Європі: які популярні професії та скільки платять українцям