RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЛСД, кокаїн, гриби та кетамін: Tesla і SpaceX забили тривогу через закриті вечірки, де розважається Ілон Маск

Ради директорів Tesla та SpaceX серйозно стурбовані вживанням сильних наркотиків власником цих компаній Ілоном Маском на різних приватних вечірках по всьому світу. Це може сильно нашкодити фірмам, особливо з "любов'ю" мільярдера потрапляти в різні скандали, включно з антисемітськими.

Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal ( WSJ).

Читайте також: Так багато смертей за такий мізер: Маск відзначився цинічною заявою на адресу ЗСУ

Як розповіли виданню свідки такої поведінки Маска та інші особи, які знають про це, на закритих вечірках він вживає ЛСД, кокаїн, екстазі та психоделічні гриби. На подібних івентах гості підписують угоди про нерозголошення та здають телефони на вході.

Хоча офіційних джерел у матеріалі немає, проте мільярдер у 2018 році публічно курив марихуану під час двогодинного інтерв'ю для підкасту Джо Рогана, а також визнавав, що з медичною метою вживає психоделічний кетамін, на який він нібито має рецепт. Останній препарат він особливо часто вживає, зазначили люди, близькі до Маска.

Після публічного вживання марихуани NASA зажадало письмові гарантії того, що SpaceX дотримується федерального закону про заборону наркотичних речовин на роботі. За словами Маска, NASA змусило компанію проводити тестування заборонених препаратів на роботі протягом року.

Також без офіційних підтверджень WSJ назвав три випадки, коли він, найімовірніше, був під наркотиками:

  • 2018 рік – прийняв кілька таблеток кислоти на вечірці у Лос-Анджелесі;
  • 2019 рік – провів вечірку з галюциногенними грибами у Мексиці;
  • 2021 рік - разом із братом Кімбалом прийняв кетамін на вечірці у Майамі.

Сам бізнесмен відмовився це коментувати. Однак його адвокат розповів, що Маск регулярно проходить тести на наркотики у SpaceX і жодного разу не провалив їх. Він додав, що у статті видання є й інші помилкові факти, але не уточнив, які саме.

"Маск - невід'ємна частина вартості своїх компаній, своєю поведінкою він потенційно ризикує активами інвесторів на суму близько трильйона доларів, десятками тисяч робочих місць і значною частиною космічної програми США", - пише американське видання.

Мільярдні держконтракти SpaceX із NASA можуть розірвати, якщо дізнаються, що Маск порушує закон. Також можуть засумніватися, чи здатен далі скандальний бізнесмен керувати Tesla.

Проте досі обидві фірми офіційно не порушували питання про наркотики. Співрозмовники WSJ зазначили, що це питання намагалася порушити членкиня ради директорів Tesla Лінда Райс, але від неї відмахнулися. Наступного року вона не стала переобиратися до ради директорів автовиробника.

Нагадаємо, перша атака дронами російських суден у Севастопольській бухті у вересні 2022 року була зірвана через відключення Ілоном Маском "старлінків".

  • Вас може зацікавити:

Маск зганьбився черговим твітом про Зеленського та Україну: у мережі йому вже "насипали"

Ілон, помовчи краще: українців обурила заява Маска про Революцію Гідності

Маск наказав відключити Starlink під час атаки ЗСУ біля Криму: спливли цинічні подробиці