RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Тікав через Білорусь: у Польщі затримали дезертира з російської армії, який воював в Україні

У Польщі вдалося затримати російського військового після того, як той перетнув польсько-білоруський кордон – дезертир намагався втекти з російської армії.

Про це інформує радіо RMF FM.

Читайте також: Прикинувся жінкою: ухилянт у перуці намагався втекти з України

Зауважується, що затриманому російському військовому 41 рік. Він був у цивільному одязі та без зброї. Проте в нього знайшли російські військові документи, які також підтверджують, що він брав участь у війні проти України.

Передбачається, що він втік до Польщі через Білорусь з українського фронту. Росіянин у спробах потрапити на Захід намагався скористатися каналом міграції, організованим, як зауважує RMF FM, режимом Олександра Лукашенка – в повідомленні додається, що ним переважно користуються іноземці з Близького Сходу, Північної Африки та Центральної Азії

Польське видання Gazeta Wyborcza також передавало слова речниці відділу Прикордонної служби Катажини Зданович. Вона вказала:

"Громадянин Росії мав при собі дійсні військові документи. Прикордонна служба проводить проти 41-річного чоловіка адміністративні дії. Це все, що я можу сказати на даний момент".

Крім того, вона додала: "З початку цього року співробітники Прикордонної служби вже виявили понад 10 000 спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. Основний напрямок загрози нелегальної міграції зосереджений на ділянці державного кордону, розташованій в межах Біловезької пущі. У квітні цього року в середньому 174 особи на день намагалися нелегально перетнути кордон, переважно громадяни країн Близького Сходу та Африки. Іноземці походили з 31 країни".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Росії зафіксували рекорд по дезертирству.

  • Вас також може зацікавити:

Нідерланди обмежують допомогу українським чоловікам, а в Ірландії "черешеньки" вийшли на протест

Хотів незаконно перетнути кордон: на березі Тиси знайшли тіло ухилянта. Фото

Чекали два місяці, щоб втекти: прикордонники затримали чергову партію ухилянтів. Фото