RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Нідерланди обмежують допомогу українським чоловікам, а в Ірландії "черешеньки" вийшли на протест

З ухваленням нового скандального закону про мобілізацію військовозобов'язаних чоловіків за кордоном позбавили права користуватися консульськими послугами – у Нідерландах деяким із них відмовляють у притулку.

Про це повідомляє місцева газета "NRC".

Зокрема, у головному пункті приймання біженців у Нідерландах, з лютого одиноким чоловікам та парам без дітей відмовляють у притулку, буцім-то, через недостатню кількість місць.

Читайте також: Угорщина не видаватиме Україні ухилянтів: скандальна заява влади

При цьому, жінкам, сім'ям з неповнолітніми дітьми та "вразливим верствам населення", як і раніше, дозволено в'їзд. Але, наскільки хтось вразливий "вирішується на стійці реєстрації".

Тим часом в Ірландії чоловіки вийшли на протест. Якщо подивитися на плакати, зрозуміло, за що вони стоять: "Україна припини мучити чоловіків"; "Я не гарматне мʼясо"; "Права людини для всіх"; "Волю для українських чоловіків".

Раніше ми писали, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас може зацікавити:

Примусове повернення чоловіків з-за кордону: в уряді зробили нову заяву

Мобілізація в Україні: в Естонії відповіли, чи висилатимуть українських чоловіків

Повернення військовозобов'язаних чоловіків до України: Польща зробила гучну заяву

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.