RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Ніж в спину Вірменії: в мережу злили документи про постачання Білоруссю зброї Азербайджану

Білорусь постачала сучасну зброю Азербайджану, попри те, що Вірменія та офіційний Мінськ є союзниками і входять до військового альянсу ОДКБ.

Про це повідомляє Politico.

Читайте також: Подалі від Москви: країна ОДКБ хоче позбутися російських прикордонників

"Документи проливають нове світло на рішення Вірменії цього тижня оголосити про вихід з військового альянсу, різкий поворот, який послабить авторитет президента Росії Володимира Путіна в колишніх радянських республіках", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Вірменія "знаходиться на порозі історичного повороту у бік Заходу, все більше звертаючись за захистом до Європи та НАТО" після того, як країна довго покладалася на РФ.

В свою чергу, рішення Білорусі постачати до Азербайджану сучасну зброю у 2018 - 2022 роках було розцінене Вірменією як "підступна зрада". Білорусь пропонувала Баку модернізацію старого артилерійського обладнання і надання засобів радіоелектронної боротьби та безпілотників.

В одному з дипломатичних повідомлень, з якими ознайомилося видання, йдеться, що білоруські підприємства відіграють активну роль "у відновленні деокупованих територій Азербайджану, а також експорті білоруських товарів і послуг" до країни.

Також припускається, що Білорусь "навряд чи діяла б без мовчазної підтримки самого Кремля".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що його Вірменія "заморозила" участь в ОДКБ на невизначений термін.

  • Вас також може зацікавити:

Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу з ОДКБ

Азербайджанська "СВО": чому Путін допоміг Баку ліквідувати Карабах

"Сочинська змова": як Росія зіграла роль щура та зрадника вірменів