RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вірменія зробила перший крок до розриву союзницьких відносин з РФ

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна "заморозила" участь в ОДКБ , але вимога про виведення російських військ з бази у Гюмрі навіть не обговорюється.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: У Нагірному Карабаху вибухнув склад з бензином: є загиблі та сотні поранених

"Знаєте, по суті, реакція ОДКБ на нашу думку не відповідала дійсності щодо Республіки Вірменія, зокрема у 2021-му, 2022 роках. Очевидно, це не могло залишитися непоміченим з боку Вірменії. Сьогодні на практиці ми фактично заморозили нашу участь у цій організації. Що буде завтра? Подивимося”, - сказав Пашинян.

За словами прем'єра, база росіян знаходиться у Вірменії не в рамках ОДКБ.

"Насправді це предмет іншого договору. Наразі ми про це не говоримо", - сказав Пашинян.

Також він розповів, що, під час бойових дій у вересні та жовтні 2023 року, високопоставлені представники Росії прямо закликали громадян Вірменії до повстання та повалення влади.

"Російські телеканали майже 6 років вели пропаганду проти обраного уряду Республіки Вірменія та особисто проти мене. Я, чесно кажучи, не цікавлюся продовжується це чи ні. Народ Вірменії довів, що він не цурається суверенітету, демократії, свого уряду", - сказав Пашинян.

За його словами, вірменський народ за будь-яку ціну захищає свою територіальну цілісність і має намір мати добросусідські відносини з усіма сусідами.

Також повідомляється, що до Секретаріату ОДКБ жодних заяв Єревана про зупинення членства не надходило. У словах Пашиняна про заморожування участі Вірменії в ОДКБ, очевидно, йдеться про неучасть у заходах, що проводяться організацією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Полтавщині прогримів потужний вибух - у Лубенському районі сталася розгерметизація на магістральному газопроводі.

  • Вас також може зацікавити:

Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу з ОДКБ

Азербайджанська "СВО": чому Путін допоміг Баку ліквідувати Карабах

"Сочинська змова": як Росія зіграла роль щура та зрадника вірменів