RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Світ

Новини

4 липня

Всі новини

Син Байдена подав до суду на Fox News через відверті зображення

Син американського президента Хантер Байден подав позов до суду через незаконну публікацію відвертих кадрів у фільмі "Суд над Хантером Байденом", який показав сервіс Fox Nation у 2022 році.

Про це повідомляє Associated Press.

Як йдеться у позові, у серіалі продемонстрували "імітаційний процес" над Байденом молодшим за незаконними звинуваченнями. Він містить зображення оголеним, залученим до статевих актів, пише агенція.

У позові зауважується, що розповсюдження інтимних кадрів без погодження порушило так званий "порнозакон Нью-Йорка про помсту".

"Fox опублікувала та розповсюдила ці інтимні зображення серед своєї величезної мільйонної аудиторії як частину розважальної програми, щоб принизити, переслідувати, дратувати та стривожити пана Байдена, а також заплямувати його репутацію", - наголошується у судовому позові.

Водночас, представник Fox News назвав його "політично вмотивованим позовом", який був "безпідставним" у заяві, надісланій електронною поштою. У заяві адвокати просили видалити кадри з потокових платформ у квітні цього року. Після чого програму одразу видалили.

"Але Хантер Байден є публічною особою, яка була об’єктом численних розслідувань і зараз є засудженим злочинцем. Згідно з Першою поправкою, Fox News точно висвітлив події, які заслуговують на висвітлення в пресі, власноруч створені паном Байденом, і ми з нетерпінням чекаємо відстоювання наших прав у суді", – наголошується у заяві.

Associated Press нагадує, що Хантера Байдена засудили минулого місяця за трьома звинуваченнями у злочинах, що стосуються купівлі револьвера в 2018 році, коли, як стверджувала прокуратура, син президента сказав неправду у формі обов’язкової покупки зброї, зазначивши, що не вживав наркотиків і не був від них залежним.

Водночас, імітаційний судовий процес у поширеному серіалі включав звинувачення в хабарництві та незаконних фінансових операціях з іноземними урядами, звинувачення, які не висунули Байдену, відповідно до позову.

У позові вимагається відшкодування збитків і штрафів, а також видалити будь-які копії відвертих кадрів.

Також у позові вказано, що рекламні матеріали не видалили повністю і що програма досі доступна на платформах.

Раніше ми писали, що сина президента США Джо Байдена визнали винним за трьома пунктами звинувачення про незаконне володіння зброєю.