RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Суд в США визнав винним сина Байдена по справі 2018 року

Сина президента США Джо Байдена – Гантера Байдена – визнали винним за трьома пунктами обвинувачення про незаконне володіння зброєю. Йому може загрожувати до 25 років ув'язнення.

Про це пише The New York Times.

Читайте також: Між Трампом та Байденом: чого чекати Україні від виборів у США

У повідомленні йдеться про те, як у вівторок, 11 червня, суд присяжних у Вілмінгтоні, штат Делавер, визнав сина президента Джо Байдена – Гантера Байдена – винним у трьох кримінальних злочинах, тобто:

  1. за брехню під час заповнення федеральної форми на володіння зброєю. Прокурор стверджував, що Гантер, під час купівлі, збрехав у письмовій формі щодо того, що не вживає жодних заборонених наркотиків, попри те, що тоді він боровся із залежністю;
  2. за брехню торговцеві зброєю у Вілмінгтоні під час купівлі зброї;
  3. за незаконне зберігання зброї під час вживання наркотиків або залежності від них (є федеральним злочином).

"Звинувачення, за якими був засуджений пан Байден, стосуються купівлі пістолета "Colt Cobra" у жовтні 2018 року, а також незаконного володіння зброєю після того, як він неправдиво заявив, що не вживає наркотики, під час стандартної перевірки, яка є обов'язковою для всіх операцій з вогнепальною зброєю", – пише NYT.

Тепер 54-річному Гантеру Байдену може загрожувати до 25 років позбавлення волі, проте федеральне законодавство передбачає дещо менше за тривалістю ув’язнення:

"Особи, які вперше вчинили злочин і не використовували зброю для скоєння насильницьких злочинів, отримують відносно м'які вироки, і прокурори припустили, що вони не будуть домагатися більш суворого покарання, ніж для будь-якої іншої особи, засудженої у подібній справі".

Видання передає припущення адвоката Байдена, Еббі Лоуелла, щодо можливості подачі апеляції, адже винник за звинуваченнями Гантер Байден себе не визнав.

Наразі невідомо, які саме наслідки матиме рішення суду, проте, як зауважує видання, "... вирок став не чим іншим, як особистою катастрофою". Надалі суд має призначити дату офіційного винесення вироку – це може трапитися не пізніше ніж за місяць до виборів президента США 5 листопада. Суддя Меріеллен Норейка, яка веде цю справу, заявила, що винесе вирок протягом чотирьох місяців.

Раніше в США винним за всіма звинуваченнями визнали і Дональда Трампа.

  • Вас також може зацікавити:

Байден не дозволив Україні бомбити Москву

Мільярдери підтримують Трампа: як вони можуть "злити" Україну

Жертва основного інстинкту: що буде з Трампом після вердикту суду