RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Світ

Новини

17 вересня

Всі новини

Як росіяни вербують своїх агентів через Telegram: журналіст показав приклад

Російські спецслужби вербують своїх агентів через масову розсилку повідомлень у Telegram, спочатку просячи зробити за гроші невинну послугу.

Про схему розповів журналіст Олег Онисько, опублікувавши скрін повідомлення.

"Ось таке повідомлення отримав у приват. Очевидно, це масова розсилка, без врахування контексту та особливостей реципієнта. Проте за умови широкого поширення таких меседжів знайдеться достатньо ідіотів, щоб клюнути на таке. Спочатку тебе попросять про якусь невинну послугу – напиши на паркані щось типу "Зелена сопля" чи "Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. Тарас Шевченко". Ну, а потім дійде до підпалів військових автомобілів чи релейних шаф на залізниці. Зрозуміло, що це погано закінчиться для таких легковірів, але їхнім кураторам з ФСБ на це плювати – за відносно дрібні гроші можна завдати значних збитків, а нових одноразових виконавців завжди легко можна буде знайти через любий Telegram", - розповів журналіст.

Він також додав, що таку саму схему російські спецслужби використовують у Польщі та країнах Балтії.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ виявила та знешкодила агентурну мережу РФ, до складу якої входили діючий та колишні правоохоронці.