RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Радник Трампа чітко висловився про велику угоду з Путіним і зброю для України

В адміністрації президента США Дональда Трампа схиляються до вирішення надати летальну зброю Україні, а так звана "Велика угода" з Росією малоймовірна.

Таку думку в бліц-інтерв'ю "Апострофу" висловив колишній спікер Палати представників США і позаштатний радник президента Дональда Трампа, республіканець і кандидат в президенти на виборах в 2012 році Ньют Гінгріч.

Політик зазначає, що нинішній президент США проводить жорсткішу політику, ніж його попередник.

"В адміністрації схиляються до надання [Україні] летальної зброї, вони розширили санкції проти Росії, доклали набагато більше зусиль для знищення ІДІЛ, вони значно агресивніші щодо Північної Кореї, вони були дуже жорсткими з європейцями, щоб ті збільшили свої інвестиції в НАТО (витрати на оборону, - "Апостроф"). Тому я вважаю, що, хоча загальний курс багато в чому такий же, Трамп значно більш агресивний, ніж був Обама", - говорить він.

При цьому політик вважає малоймовірною "Велику угоду" з Росією, так як вона потребує істотних змін.

В даному контексті Гінгріч також зазначає, що сама Росія не показує готовність до компромісів. За його словами, про це говорять наймасштабніші за останній час військові навчання в Білорусі "Захід-2017" і агресія на Донбасі.

"Не бачу ніякої зміни в позиції Росії по Криму. Росія продовжує інвестувати в Сирію. Тому я не готовий сказати, що є якась яскрава ознака того, що росіяни (а, врешті-решт, росіяни - це Путін) готові піти на це", - підсумував радник Трампа.

Також читайте повний текст бліц-інтерв'ю Гінгріча "Апострофу": "Трамп дуже розчарований Путіним, є плани допомогти Україні - радник президента США".