RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відомий історик пояснив, чому в США не дозволяють Трампу зустрічатися з Путіним

Запланована зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним не відбулася, щоб не допустити налагодження неофіційних контактів між лідерами США та РФ.

Таку думку в інтерв'ю Newsader озвучив історик Юрій Фельштинський.

Перш за все він вказує на відмінність Білого дому, куди вхожий тільки президент та його наближені від американської адміністрації, яка представлена людьми, які керують державою.

"При всій тій риториці, яка ведеться як прихильниками, так і противниками версії про те, що Трамп прийшов до влади, спираючись на допомогу Кремля, усім, в тому числі ближнього кола президента, ясно одне: Трампа краще не допускати до прямих розмов з Путіним ", - відзначає Фельштинський.

В даному контексті він також згадує скандал навколо неофіційних зустрічей наближених до Трампа людей з екс-послом РФ в США Сергієм Кисляком.

"Проблеми починаються тоді, коли ці зустрічі виявляються неформальними і несанкціонованими урядом і проходять в обхід формального протоколу. На зустрічах, які провели Флінн, Кушнер та інші члени команди Трампа з Кисляком, обговорювалося, по суті, одне питання - питання про те, щоб в обхід офіційних американських каналів встановити контакт між Кремлем і кругом відданих Трампу співробітників. Іншими словами, мова йшла про встановлення системи зв'язку, яка б дозволяла спілкуватися Трампу і Путіни потайки від американського уряду", - пояснює історик.

Нагадаємо, на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі, який проходив 10 листопада, Трампу і Путіну вдалося обмінятися лише парою слів. Однак широко анонсована російською стороною формальна зустріч не відбулася.

Детальніше про це читайте в матеріалі на "Апострофі": Відмова Трампа: у чому дійсно програв Путін.