RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

В США спростували причетність до замаху на президента Венесуели

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон спростував причетність США до вибуху дрона під час військового параду в столиці Венесуели, Каракасі, на якому був присутній президент країни Ніколас Мадуро.

Про це повідомила служба "Голос Америки".

Через кілька годин після вибуху Мадуро звинуватив у замаху на себе Колумбію, яка ці звинувачення відкинула.

Згодом Мадуро заявив про затримання декількох осіб, винних у скоєнні замаху на нього. Також він підкреслив, що причетні до замаху також і Сполучені Штати Америки.

"Я можу сказати однозначно, що в цій справі немає ніякого втручання американського уряду", - заявив Джон Болтон в інтерв'ю каналу Fox News.

Болтон припустив, що уряд Мадуро міг стояти за вибухом, згадавши про поширену в країні корупцію і репресії.

"Якщо уряд Венесуели має якусь чітку інформацію, яку вони хочуть нам надати, яка б потенційно могла довести порушення американського кримінального закону, ми її уважно розглянемо", - додав Болтон.

Нагадаємо, 5 серпня стався замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро, який відбувся в прямому ефірі. Під час святкування 81-річчя створення Боліварської національної гвардії в Каракасі прогримів вибух. Мадуро евакуювали, сім військових отримали поранення. Глава верховного суду Майкель Морено назвав замах на президента терактом.