RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

За Зеленського: в США запущено офіційну процедуру імпічменту Трампа

У ніч на 25 вересня (за Київським часом) спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про початок процедури імпічменту президента Сполучених штатів Дональда Трампа, причиною для якого стала його розмова з главою України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами спікера нижньої палати Конгресу США, президент Трамп "продемонстрував факти" порушення присяги і зради національної безпеки країни з метою отримання власної політичної вигоди.

"Протягом останніх кількох місяців ми проводили розслідування в наших комітетах і розгляди в судах, щоб Палата представників змогла зібрати всі відповідні факти і розглянути питання, чи використовувати свої повноваження відповідно до статті 1, зокрема, конституційне право затвердження імпічменту. І на цьому тижні президент визнав, що просив президента України вжити заходів, які принесуть йому (Трампу - ред.) політичну вигоду... Тому сьогодні я заявляю про рішення Палати представників ініціювати офіційний запит про імпічмент ".

Сам Трамп відреагував на заяву про початок процедури імпчіменту на своїй сторінці в Twitter.

"Вони навіть не бачили стенограму дзвінка. Тотальне полювання на відьом!", - написав він.

Нагадаємо, докладніше про скандал читайте в матеріалі "Апострофа": Між Трампом і Байденом: як Зеленському уникнути втрат.