RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Намагаються триматися подалі від лікарень: США накрила хвиля паніки через коронавірус

У США люди стали уникати звернення у лікарню, навіть за наявності симптомів хвороб, боячись заразитися коронавірусом.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє CNN.

"Люди, які мають серцевий напад, удари та інші надзвичайні ситуації, які загрожують життю, тримаються подалі від лікарень, бо бояться підхопити Covid-19", - йдеться у повідомленні.

У випадку важких серцевих нападів свідчать про те, що великий відсоток пацієнтів із симптомами, які, як правило, вимагають термінових втручань, просто не з’являються.

"У нас повинні бути частіші випадки цих подій, але ми спостерігаємо різко менше в лікарняній системі", - сказав кардіолог Джон Пускас, - це означає, що вони вдома або в морзі".

Лікарі побоюються, що пацієнти з легким інсультом переносять такі симптоми, як оніміння, втрату відчуттів або слабкість на одній стороні тіла вдома. Симптоми невеликих ударів можуть бути тимчасовими, але вони також можуть бути попередженнями про наступні великі удари.

Лікарні починають звертатися до громадськості за допомогою соціальних медіа та оголошень громадських служб, щоб полегшити побоювання щодо безпеки лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше по США прокотилася хвиля протестів проти карантину, введеного через пандемію коронавірусу. Акції підтримав президент країни Дональд Трамп. Основною вимогою учасників було пом'якшити або зовсім зняти жорсткі заходи, встановлені через пандемію COVID-19.