RU  UA

Байден лідирує, Трамп погрожує судом: у США триває підрахунок голосів

За попередніми результатами, лідером президентської гонки у США є Джо Байден. За даними загальнонаціональних опитувань, представник демократів наразі отримує 50% голосів, тоді як у Дональда Трампа 48,4%.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News.

Втім різниця у відсотках між кандидатами на пост президента США поступово зменшується. Крім того, такі цифри не є остаточними, оскільки фінальне рішення залежить від представників штатів. Наразі у Байдена 238 голосів, у Трампа - 213.

Виборчі дільниці у США вже не працюють. Закінчили голосувати і на Алясці - там дільницю закрили о восьмій ранку за Києвом. Нині триває підрахунок голосів.

Варто зазначити, що зазвичай ім'я переможця стає відомим вночі після дня виборів, проте цього року для опрацювання голосів знадобиться більше часу. Це зумовлено тим, що через пандемію коронавірусу частина американців голосувала поштою.

Чинний президент США Дональд Трамп вже заявив, що опоненти намагаються вкрасти його перемогу. Американський лідер пригрозив, що не дозволить це зробити та має намір звернутися до суду.

"Це обман американського народу. Це сором для нашої країни. Ми готувалися виграти ці вибори. Відверто, ми виграли ці вибори. Ми хочемо, аби закон використовувався належним чином. Тому ми збираємося звернутися до Верховного суду США", - заявив Трамп.