RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вчені виявили в Андах невідому раніше жабу - назвали на честь легендарної рок-групи: фото

Нову деревну жабу, виявлену в Андах в Еквадорі, було названо на честь одного з улюблених музикантів дослідника, відомої британської рок-групи Led Zeppelin, яка виграла 6-річний суд навколо плагіату в пісні Stairway to Heaven.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

У дослідженні, опублікованому в журналі Neotropical Biodiversity, детально розповідається про знайдену Pristimantis ledzeppelin, або дощову жабу Led Zeppelin, що мешкає в Еквадорі.

Фото: tandfonline.com

Жаба з червоними очима і жовтою, коричневою, чорною та оранжевою шкірою може сягати 2,4 сантиметра в зрілому віці у самців і 3,6 сантиметра у самок.

"Назву дано на честь Led Zeppelin і їхньої незвичайної музики", - написали дослідники.

Фото: tandfonline.com

За словами дослідників, виявлена жаба найбільше схожа на Pristimantis muscosus, яка мешкає в Центральних Кордильєрах на півночі Перу. Однак її можна відрізнити за формою морди, кольором шкіри і низкою інших особливостей, включаючи оранжеві плями неправильної форми на паху і нижній поверхні задніх кінцівок.

Фото: tandfonline.com

Нагадаємо, австралійському вченому Стіву Річардсу вдалося відкрити новий вид жаб, який мешкає на болотах тропічних лісів Нової Гвінеї - це невідомі раніше "шоколадні" жаби.