RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Противники Байдена знайшли спосіб поховати "Північний потік - 2"

Очолювані сенатором Петом Тумі республіканці в Конгресі США знайшли спосіб "поховати" угоду Вашингтона і Берліна по газопроводу "Північний потік - 2".

Про це пише колумніст Bloomberg Елі Лейк.

Він нагадав, що чотири роки тому Конгрес прийняли закон "Про протидію противникам Америки із допомогою санкцій". У ньому є пункт, що дозволяє блокувати відмову президента від введення обмежувальних заходів. На той момент він мав стати інструментом для контролю над Дональдом Трампом, якого звинувачували в змові з Росією.

Тепер цей закон хочуть застосувати проти нинішнього президента Джо Байдена, який критикував політику попередника щодо Росії.

На думку конгресменів-республіканців, закон про протидію супротивникам Америки допоможе "поховати" угоду Вашингтона і Берліна по "Північному потоку - 2", що дозволяє Москві добудувати газову магістраль за 11 млрд доларів. Адміністрація президента США зобов'язана дотримуватися цього закону і розглядати базовану у Швейцарії компанію Nord Stream 2 AG в ролі такого "противника" і запровадити нові санкції, вважають сенатори.

Нагадаємо, прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що угода США і Німеччини по "Північному потоку - 2" і транзиту російського газу через Україну - це всього лише зав'язка, декларація про наміри, яка не має підписів.