RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Купили копію, а виявився оригінал: експерти знайшли невідомий шедевр британського художника

Забута фамільна реліквія виявилася п'ятою версією пейзажу "Ферма Гліба", на якому зображено будинок покійного друга знаменитого британського художника Джона Констебла - доктора Джона Фішера, єпископа Солсберійського. Картину спочатку вважали "копією", тому продали лише за 53 876 доларів, тепер її хочуть продати приблизно за 6 млн доларів.

Про це повідомляє "Daily Mail".

Після смерті друга Констебля в 1825 році художник написав кілька картин маслом даного будинку. Так, одна з версій картини Джона Констебла знаходиться у Детройті, решта - у галереї Тейт. П'яту версію купили в Цинциннаті, штат Огайо, у 1922 році, де її продали як "копію" вже у 2020 році за 53 876 доларів.

Дослідники в галузі мистецтва проаналізували картину, і виявили, що це творіння рук самого Констебла. Картину продадуть на аукціоні Sotheby's Old Masters 8 грудня за оцінною вартістю 4 - 6,7 млн доларів.

П'ята версія картини Фото: dailymail.co.uk

Одна із версій картини у галереї Тейт Фото: dailymail.co.uk

Раніше "Апостроф" повідомляв, художній колектив купив оригінальний малюнок Енді Уорхола за 20 тисяч доларів і продає його одному щасливому покупцеві всього за 250 доларів. Але є проблема: витвори мистецтва пропонуються разом з 999 високоякісними підробками, і навіть їхні творці не можуть відрізнити їх один від одного.