RU  UA

​Велика американська традиція: у США засяяли вогні головних різдвяних ялинок

У США запалили різдвяні ялинки, у церемоніях взяли участь президент країни Джо Байден із дружиною, а також відомі на весь світ зірки шоу-бізнесу. Подивитися на це дійство прийшли тисячі людей в Нью-Йорку та Вашингтоні.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Під зворотній відлік, Джо і Джилл Байден запалили різдвяну ялинку біля Білого дому. Без такого дійства американці просто не уявляють сезону Новорічних свят.

“Протягом останнього століття президенти продовжували цю велику американську традицію – запалювати національну різдвяну ялинку. Попри війну чи мир. Вічнозелене дерево нагадує нам, що навіть у найхолодніші й найтемніші дні зими, життя та достаток обов’язково повернуться. Це яскравий знак надії для кожного з нас”, – заявив американський лідер.

Ці Новорічні свята будуть першими для подружжя Байденів з моменту виборів президента. Під час промови глава держави також згадав і про пандемію COVID-19.

“Ті, хто втратив під час пандемії близьких людей — знає, як важливо цінувати час і бути вдячним за те тепло і світло, яким ми ділимося, коли піклуємося одне про одного”, – розповів Байден.

На церемонію прийшло чимало людей, серед яких відомі американські співаки, такі як Патті ЛаБелль, Біллі Портер і Крістін Ченовет.

Тисячі американців прийшли подивитися як запалає різдвяними вогнями головна ялинка країни і у центрі Мангеттена у Нью-Йорку.

Цьогоріч церемонія була відкритою для всіх. На відміну від торішньої , коли запровадили суворі обмеження через пандемію коронавірусу. Двогодинну церемонію навіть транслювали у прямому ефірі на місцевих телеканалах. Для людей влаштували справжнє шоу.

Найочікуванішим моментом ночі стало ввімкнення більш як 50 тисяч різнокольорових гірлянд довжиною 8 кілометрів, і величезної зірки Swarovski на верхівці, яка має щонайменше 70 шипів та покрита трьома мільйонами кристалів. Новорічна красуня Рокфеллер-центру віком 85 років, вона має висоту 24 метри, а вагу близько 12 тонн. Її вогні згаснуть 6 січня наступного року.