RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Трампісту не щастить: оголошено результати другої спроби обрання спікера Палати представників США

Республіканцю Джиму Джордану знову не вдалося отримати місце спікера Палати представників США у другому турі голосування.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що вчора 20 республіканців у Палаті представників проголосували не за Джордана, а сьогодні ця кількість зросла вже до 22, оскільки чотири нові голоси Республіканської партії були проти свого однопартійця.

Читайте також: Хаос у Конгресі: як відставка Маккарті позначиться на допомозі Україні

Загалом Джордан отримав 199 голосів. Кандидат від Демократичної партії на посаду спікера, член палати представників Хакім Джефріс, отримав 212 голосів. Для перемоги потрібно було 217 голосів, але їх ніхто не отримав.

У той же час Джим Джордан не виявляє жодних ознак відмови від участі в гонці за крісло спікера, хоча він втратив більше голосів у сьогоднішньому другому турі голосування. "Ми збираємося продовжувати ", - прокоментував результати представник Джордана Рассел Дай.

Сам Джордан має намір рухатися вперед. "Знаєте, нам потрібно поговорити з 20 людьми. Ми продовжуємо це робити. Деякі з них, які були проти нас учора, сьогодні за нас. Сьогодні ми взяли трьох, але втратили пару", - прокоментував свої майбутні кроки трампіст, маючи на увазі ВікторіюСпарц та Дугласа ЛаМальфу, які вчора були проти нього, але сьогодні віддали свої голоси за колегу. Також за Джордана проголосував Гас Біліракіс, який не був присутнім на вчорашньому голосуванні.

Після голосування палата представників пішла на перерву. Як стало відомо, член палати представників Дейв Джойс, республіканець з Огайо, очолює роботу над резолюцією щодо розширення повноважень тимчасового спікера Патріка МакГенрі та голосування з цього питання може відбутися вже сьогодні, оскільки робота Палати представників протягом двох тижнів залишається фактично замороженою.

Нагадаємо, що раніше лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз зняв свою кандидатуру з виборів спікера через недостатню підтримку серед однопартійців.

  • Вас також може зацікавити:

Спікера палати представників США відправлено у відставку: результати голосування

У США призначили тимчасового спікера після усунення Маккарті: коли буде голосування

Ні за яких обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США