RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ракету по лікарні в Газі запустив "Ісламський джихад": армія Ізраїлю опублікувала запис розмови

Армія оборони Ізраїлю опублікувала розшифровку розмови бойовиків ХАМАС, які обговорюють влучання ракети до лікарні Аль-Ахлі в Газі. З розмови випливає, що ракета належала не ЦАХАЛ, а організації "Ісламський джихад".

Про це йдеться у заяві на сайті відомства.

Читайте: Хто вдарив по лікарні в Секторі Газа? Нові відео та подробиці

У заяві ізраїльських військових наголошується, що після поглибленого та ретельного розслідування, проведеного ЦАХАЛ, можна підтвердити, що відповідальність за те, що сталося, несе організація "Ісламський джихад".

"За даними нашої розвідки, ХАМАС перевірив повідомлення, зрозумів, що це був невдалий запуск "Ісламського джихаду" і вирішив розпочати глобальну кампанію брехні, щоб приховати правду", - йдеться у повідомленні військових.

Розслідування ЦАХАЛУ підтвердило, що по шпиталю не велося вогню Армії оборони Ізраїлю з суші, моря чи повітря, повідомив офіційний представник Збройних Сил країни Даніель Хагарі.

На будинках навколо лікарні Аль-Ахлі-аль-Арабі немає структурних ушкоджень, а також немає вирв, що свідчать про авіаудар, оскільки немає прямого влучення в лікарню і навіть перевернутих машин. "Руйнування від ізраїльської ракети будуть набагато більшими", - упевнений представник ЦАХАЛ.

Водночас, за словами Хагарі, за останні 11 днів бойовикам ХАМАС не вдалося випустити приблизно 450 ракет. Також він показав карту падіння невдало запущених терористами ракет, які вибухнули на території Гази. У звіті також зазначається, що відсоток невдалих запусків зростає.

"У нас є дані про переговори між терористами, які говорять про осічки ракет", - додав він, надавши аудіозапис розмови бойовиків арабською мовою.

- Я вам говорю, що ми вперше бачимо таке падіння ракети, і саме тому ми говоримо, що вона належить "Палестинському ісламському джихаду".

– Що?

- Кажуть, вона належить до "Палестинського ісламського джихаду".

– Це від нас?

- Здається.

- Хто це говорить?

- Говорять, що шрапнель від ракети місцева, а не ізраїльська.

...

- Вони вистрілили її з цвинтаря за лікарнею "Аль-Маамаданій" (ще одна назва лікарні "Аль-Ахлі Аль-Арабій"), і вона впала на них зверху.

Нагадаємо, раніше Ізраїль оприлюднив докази причетності палестинських бойовиків до удару по лікарні у Газі.

  • Вас може зацікавити:

В ХАМАС заявили про готовність відпустити заручників, але є умова для Ізраїлю

Світом прокотилися масштабні акції після удару по лікарні в Газі: відео з Йорданії, Туреччини, Лівану, Іспанії та Німеччини

Криптобіржа з Росії обслуговує терористів ХАМАС: деталі розслідування