RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Гарна новина для України: в США обрали нового республіканського кандидата на пост спікера Палати представників

Член палати представників, республіканець від штату Міннесота 62-річний Том Еммер став кандидатом від більшості в Палаті представників та третім законодавцем, який спробує набрати 217 голосів, щоб отримати молоток спікера.

Про це повідомляє The Нill.

Читайте: Лідер республіканців у Сенаті закликав далі допомагати Україні: деталі

На цю посаду його обрали 117 голосами під час таємного голосування під час внутрішніх виборів, які тривали три години, "відібравши" серед шести інших кандидатів, які претендують на цю посаду. Два республіканці зняли свої кандидатури ще до початку голосування.

Оголошуючи свою кандидатуру, Еммер пообіцяв колегам "завжди бути чесним і прямим з усіма вами, навіть якщо ми не згодні".

До речі, колишній радник Трампа у Білому домі Стів Беннон назвав Еммера "ненависником Трампа". А радник Трампа Борис Епштейн розкритикував Еммера за те, що той ще не підтримав Трампа на республіканських президентських праймерізах 2024 року. Еммер же заявив, що не планує підтримувати будь-якого "первинного кандидата"

Слід зазначити, що в рейтингу "друзів України" Еммер стоїть на одній із найвищих позицій.

Зазначимо, що сьогодні виповнилося рівно три тижні, відколи нижня палата залишилася без спікера, що практично повністю заблокувало її роботу.

Нагадаємо, що лояльний екс-президенту США Дональду Трампу Джим Джордан вибув з перегонів на посаду спікера Палати представників Конгресу США.

Також ми писали, що раніше лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз зняв свою кандидатуру з виборів спікера через недостатню підтримку серед однопартійців.

  • Вас також може зацікавити:

Спікера палати представників США відправлено у відставку: результати голосування

У США призначили тимчасового спікера після усунення Маккарті: коли буде голосування

Ні за яких обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США