RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Вже третій зійшов з дистанції: місце кандидата на посаду спікера у Палаті представників знову вакантне

Лідер більшості в Палаті представників Том Еммер лише через кілька годин після того, як конференція висунула республіканця з Міннесоти на посаду спікера, вибув із гонки.

Про це повідомляє Тhe Нill.

Читайте: Лідер республіканців у Сенаті закликав далі допомагати Україні: деталі

Еммер зняв свою кандидатуру після того, як група республіканців ясно дала зрозуміти, що не підтримає його кандидатуру в Палаті представників, що унеможливило для нього набрати достатню кількість голосів.

Це сталося після того, як колишній президент Дональд Трамп опублікував різку заяву, заявивши, що голосування за Еммера "було б трагічною помилкою".

Еммер став уже третім кандидатом на спікера Республіканської партії, якому не вдалося отримати цю посаду за останні три тижні. До цього невдача тричі спіткала Джима Джордана, а ще раніше Стіву Скалісу довелося зняти своє ім'я з участі у виборах.

Звістка про те, що Еммер вибуває з гонки, поверне конференцію Республіканської партії у Палаті представників на вихідну позицію - вони знову відновлять пошук нового спікера після усунення члена палати представників Кевіна Маккарті з посади.

Нагадаємо, що лояльний екс-президенту США Дональду Трампу Джим Джордан вибув з перегонів на посаду спікера Палати представників Конгресу США.

Також ми писали, що раніше лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз зняв свою кандидатуру з виборів спікера через недостатню підтримку серед однопартійців.

  • Вас також може зацікавити:

Спікера палати представників США відправлено у відставку: результати голосування

У США призначили тимчасового спікера після усунення Маккарті: коли буде голосування

Ні за яких обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США