RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В США важко поранили фігуранта вбивства Джорджа Флойда: деталі

Американський поліцейський Дерек Шовін, засуджений до 20 років за вбивство під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда, був поранений ножем у в'язниці в Аризоні.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Відома американська реперка Cardi B зробила скандальну заяву проти військової підтримки України

Зазначається, що напад на Шовіна підтвердив Офіс генерального прокурора Міннесоти Кіта Еллісона. Він відбувся 24 листопада. Прокуратура повідомила, що засуджений перебуває у стабільному стані.

"Мені прикро чути, що Дерек Шовін став об'єктом насильства. Він був належним чином засуджений за скоєні злочини. І, як і будь-яка людина, яка перебуває у в'язниці, повинна мати можливість відбувати покарання, не боячись помсти чи насильства", - сказав Еллісон.

Також зазначено, що Шовін зазнав серйозного поранення, але він виживе. Адвокат колишнього поліцейського Грег Еріксон повідомив ЗМІ, що йому поки що не вдалося зв'язатися зі своїм підзахисним.

Нагадаємо, у травні 2020 року в Міннеаполісі афроамериканець Джордж Флойд помер після затримання поліцією. Після цього в США спалахнули протести руху Black Lives Matter, які набули безпрецедентних масштабів. У 2021 році був засуджений колишній поліцейський Дерек Шовін. Його звинуватили у вбивстві 2 та 3 ступеня та ненавмисному вбивстві 2 ступеня та відправили за ґрати на 20 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 22 листопада на американсько-канадському кордоні в Ніагарському водоспаді пролунав потужний вибух, після чого його закрили.

  • Вас також може зацікавити:

Українець став головним на Марсіанській станції: чим вони займаються, фото

Які автомобілі зі США частіше купують українці: з'явився свіжий рейтинг

У США до Капітолію прорвалися пропалестинські демонстранти: відео