RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Помер Генрі Кіссінджер: головні факти про колишнього держсекретаря США

У сторічному віці помер колишній державний секретар США, який мав влив на сферу національної безпеки країни протягом більш ніж 70 років, Генрі Кіссінджер.

Некролог розміщено на його офіційному сайті.

Читайте також: Україна отримає допомогу від США до Різдва: чому республіканці затягують з ухваленням рішення

Генрі Кіссінджер був 56-м державним секретарем, американським ученим і лауреатом Нобелівської премії миру, який допоміг створити світовий порядок після Другої світової війни та провів США через деякі з найскладніших викликів зовнішньої політики.

Будучи радником з питань національної безпеки, а потім держсекретарем під час адміністрацій президентів Ніксона та Форда, Кіссінджер був автором деяких із найважливіших, а часом і суперечливих, політик цих адміністрацій.

Генрі Кіссінджер народився в родині шкільного вчителя та домогосподарки у Німеччині у 1923 році. Його родина зазнала переслідування з боку нацистів і у 1938 році вони втекли з Німеччини до Нью-Йорка.

Під час Другої світової війни Кіссінджер служив у складі 84-ї піхотної дивізії армії США перекладачем у розвідці, за що був відзначений Бронзовою зіркою.

Кіссінжер брав участь у переговорах щодо припинення війни у В'єтнамі, нормалізації відносин між США та Китаєм, обмеження ядерної зброї та покращення відносин між Ізраїлем та арабськими країнами.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну Кіссінджер визнав доцільність входження України до НАТО. В той же час він висловив думку, що політичне виживання Володимира Путіна в разі перемоги України буде малоймовірним.

Нагадаємо, що Сенат США проведе голосування щодо допомоги для України та Ізраїлю, яку просить надати президент Джо Байден, 4 грудня.

  • Вас зацікавить:

Допомога Україні буде: глава Пентагону назвав вражаючу суму і надіслав сигнал Путіну

Пентагон оголосив допомогу Україні на 100 млн доларів: що увійшло в новий пакет

Зброя для України: коли Конгрес США може ухвалити новий пакет допомоги