RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Друг Путіна зібрався "звільняти" сусідню країну і оголосив про новий штат Венесуели

Уряд Венесуели відреагував на рішення референдуму щодо анексії регіону Гайани - Ессекібо, та розпорядився про створення штату Ессекібо.

Про це повідомляє Vozdeamerica.

Чиайте також: На порозі війни: Венесуела готується до вторгнення в Гайану

Зокрема, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про надання ліцензій на розвідку та розробку природних ресурсів у цьому регіоні. Крім того, він звернувся до парламенту з проханням розпочати процес створення штату Ессекібо.

Також він дав розпорядження, щоб нова карта Венесуели, що включає Ессекібо, була поширена в усіх школах і університетах країни.

Нагадаємо, у Венесуелі 3 грудня провели референдум щодо анексії, 95% проголосували за підтримку претензій на територію, багату на нафту і корисні копалини. На території площею 160 тисяч квадратних метрів переважно ростуть густі джунглі, проте у 2015 році там біля узбережжя знайшли поклади нафти. Саме після цього Венесуела відновила свої територіальні претензії.

Гайана засудила проведення референдуму, назвавши його агресивною спробою влади Венесуели виправдати свої плани щодо анексії чужої території.

Нагадаємо, демократи в Сенаті США оприлюднили пакет національної безпеки, який передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Вас також може зацікавити:

Аргентинський Трамп: чому президент із бензопилою підтримує Україну

В Аргентині обрали нового президента: він одним з перших засудив вторгнення Путіна в Україну

Почалося з кави: Аргентину охопили масові лісові пожежі, відео