RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

США передадуть Україні першу партію бомб GLSDB: заява Пентагону

Україна отримає американські бомби GLSDB згідно з торішніми домовленостями, але в Пентагоні не можуть підтвердити конкретні терміни передачі зброї.

Про це під час брифінгу 30 січня заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

Читайте також: Гібридне небо: як Україна разом із США створюють унікальну систему ППО

"Як було визнано минулого року, ми надамо Україні GLSDB (ground launch small diameter bomb) у рамках наших зусиль щодо надання допомоги у сфері безпеки. Проте з міркувань безпеки нашої діяльності ми не можемо підтвердити конкретні терміни", - сказав Райдер.

Він наголосив, що США й надалі тісно співпрацює з Україною та партнерами у сфері безпеки. Бомба GLSDB дозволить українським військовим вражати цілі на вдвічі більшу відстань, ніж ракети системи HIMARS. Випробування нової GLSDB відбулися 16 січня на полігоні авіабази Еглін у Флориді. Люди, поінформовані про випробування, сказали, що шість ракет було випущено над Мексиканською затокою. Час поставок та їхнє остаточне розгортання було секретним, щоб зберегти елемент несподіванки.

Додамо, що GLSDB - компактні високоточні снаряди, практично - крилата бомба. Вона створена Boeing спільно із SAAB і перебуває у розробці з 2019 року. GLSDB поєднує у собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном M26. Може вражати цілі з відривом 150 км. GLSDB можна стріляти з ракетних установок системи HIMARS та M270, які стоять на озброєнні України. Бомба оснащена крилами, що дозволяють їй "ковзати" до мети, та ракетним двигуном, що забезпечує додаткову дальність.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США та Японія планують найближчим часом домовитися про постачання ракет для систем Patriot таким чином, щоб уникнути "непорозуміння" Токіо з Москвою.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримала новітні німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливості

Наземний дрон ЗСУ забрався на 4 км у тил росіян і підірвав міст: відео, як це виглядало

"У Росії немає шансів": Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України