RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Конгресі США проголосують за гроші для Ізраїлю і без України: озвучена дата

Наступного тижня нижня палата Конгресу проголосує за пакет допомоги Ізраїлю "вартістю" 17,6 мільярда доларів. Але допомога Україні парламентарями не розглядатиметься.

Про це, як пише Bloomberg, повідомив спікер Палати представників Майк Джонсон.

Читайте: Промінь надії: чи зможе Європа озброїти Україну без США

За його словами, оскільки "немає часу на розгляд пакету, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю з положеннями про безпеку американо-мексиканського кордону", цей крок необхідний для швидкого надання допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористами ХАМАС у Секторі Гази.

Ця пропозиція, після тривалих переговорів, має бути оприлюднена Сенатом найближчим часом.

Зазначається, що законопроект включає кошти на ізраїльські системи протиракетної оборони "Залізний купол" та "Залізний промінь", кошти на військові операції США на Близькому Сході та посилений захист американського персоналу посольств.

"Хоча Сенат, схоже, готовий нарешті оприлюднити текст свого додаткового пакету після місяців закритих переговорів, їхнє керівництво усвідомлює, що, не включивши Палату представників у свої переговори, вони позбавили можливості швидкого розгляду будь-якого законодавства", - наголосив Джонсон.

Компроміс щодо цих різних цілей шукала двопартійна група в Сенаті, яка сподівалася знайти спільну мову між республіканцями та демократами. Але Джонсон, крайній правий республіканець із північно-західної Луїзіани, заявив, що пакет Сенату не пройде Палату представників, оскільки він "недостатньо жорсткий", маючи на увазі міграційну політику.

"Оприлюднений у суботу законопроєкт щодо Ізраїлю є останньою ознакою того, що республіканці в Палаті представників готові відкласти рішення про допомогу Україні на невизначений термін через суперечки щодо міграційної політики США. Допомога Ізраїлю набагато популярніша в Палаті представників Республіканської партії, ніж допомога Україні", – констатує Bloomberg.

Нагадаємо, що раніше Ізраїль та США уклали велику угоду щодо закупівлі бойових літаків та гелікоптерів, а також екстреного постачання снарядів.

  • Читайте також:

Україна змушена економити ракети для ППО: в Білому домі зробили тривожну заяву

Трамп пообіцяв боротися "до останнього" проти угоди, з якою пов’язана військова допомога Україні

Для України 60 млрд доларів мало: експерт назвав суму необхідну для перемоги