RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Сенаті назвали дату голосування за військову допомогу Україні

Сенат США наступного тижня може голосувати щодо угоди про прикордонну безпеку та допомогу Україні. Текст угоди має бути оприлюднено завтра або в неділю, 4 лютого.

Про це, як пише Politico, заявив лідер більшості Чак Шумер.

Читайте: Трамп пообіцяв боротися "до останнього" проти угоди, з якою пов’язана військова допомога Україні

Шумер повідомив, що планує призначити голосування щодо законопроекту не пізніше середи наступного тижня. "Це дасть членам достатньо часу, щоб прочитати законопроєкт перед голосуванням щодо нього", - заявив політик.

Пакет включає фінансування безпеки кордонів і додаткові гроші для реалізації нової політики, передбаченої законопроектом, а також допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню.

Переговори щодо змін у прикордонній політиці відклали голосування за законопроект на кілька місяців, а нещодавно ключові учасники перемовин щодо угоди заявили, що чекають на оцінку Комітету з асигнувань Сенату щодо того, у скільки обійдуться ці зміни в політиці.

Провідний перемовник від Республіканської партії сенатор Джеймс Ланкфорд заявив, що "є люди, які просили три дні, і є люди, які просили три тижні".

Видання вказує, що наразі незрозуміло, чи дозволить керівництво Сенату внести поправки до пакета, що може істотно затримати остаточне голосування. Також досі незрозуміло, чи винесе спікер Палати представників Майк Джонсон доповнення на голосування в Палаті представників, якщо його ухвалить Сенат.

Нагадаємо, що наприкінці січня до Києва прибули генеральні інспектори від Пентагону, Держдепу та Агентства США з міжнародного розвитку.

  • Вас може зацікавити:

Губернатор Техасу пішов проти Байдена: криза загострюється

Непокірний Техас: суть конфлікту між штатом і Білим домом та всі подробиці

Міграційна криза в Техасі: у Сенаті погодились на компроміс