RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Трамп залякує республіканців: Байден звернувся до Конгресу щодо військової допомоги Україні

Президент США Джо Байден закликав конгресменів ухвалити законопроєкт про посилення міграційної політики, який також включає кошти на військову допомогу Україні та негайно відправити йому на підпис.

Під час свого звернення до Конгресу очільник Білого дому звинуватив свого попередника та можливого майбутнього конкурента на виборах Дональда Трампа в тому, що той намагається залякувати республіканців у Палаті представників і Сенаті, щоб вони не голосували за законопроєкт, оскільки вважає його політичною загрозою для себе.

Читайте: Розбірки серед республіканців неминучі, але шанси є: чи знайдуться в Конгресі голоси за допомогу Україні

За словами Байдена, республіканці, не виключено, поступаються Трампу, і це може призвести до того, що законопроєкт не винесуть навіть на розгляд.

Президент звернувся до республіканців, які, за його словами, вважають, що можуть безкарно виступати проти фінансування України, попередивши, що нездатність в цей критичний момент підтримати Київ ніколи не забудуть.

"Якщо ми не вгамуємо апетити Путіна до влади та контролю в Україні, він не обмежиться однією Україною, і ціна для Америки, наших союзників і партнерів зросте", — наголосив 46-ий президент США.

Він також підкреслив, що, у випадку, якщо документ буде провалено, то американський народ дізнається справжні причини. "Виборці дізнаються, що саме в той момент, коли ми зібралися убезпечити кордон і фінансувати інші програми, Трамп і республіканці-"зробіть-Америку-знову-великою" сказали "ні", тому що вони бояться Дональда Трампа", - заявив з трибуни Джо Байден.

Він підкреслив, що час минає. "Кожен тиждень і кожен місяць без нової допомоги Україні означають менше артилерійських боєприпасів, менше систем ППО, менше засобів для захисту від російського натиску. Це саме те, чого хоче Путін… Ми не можемо відступити зараз — на це Путін і розраховує", — зазначив політик у своєму виступі.

Варто зазначити, що під час свого звернення Байден одягнув синьо-жовту краватку і значок із прапорами США та України.

Нагадаємо, що колишній президент США та ймовірний кандидат на президентських виборах 2024 року від Республіканської партії Дональд Трамп закликав бойкотувати компромісну угоду з демократами щодо врегулювання проблеми з мігрантами на кордоні, яка включає й кошти на допомогу Україні та Ізраїлю.

  • Вас може зацікавити:

Чи має Трамп президентський імунітет у справі щодо штурму Капітолія: суд зробив заяву

В Москву приїхав американський ведучий Такер Карлсон, відомий підтримкою Трампа і пропагандою теорій змов, фото

Запобіжник від Трампа: Конгрес США ухвалив важливий "натівський" закон