RU  UA

​Розбірки серед республіканців неминучі, але шанси є: чи знайдуться в Конгресі голоси за допомогу Україні

Внутрішні розбірки в Республіканській партії США між "трампістами" і "рейганістами", в кінцевому результаті повинні призвести до рішення про надання допомоги Україні.

Таку думку висловив головний консультант Центру зовнішньо-політичних досліджень Іван Ус в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Байден піде на радикальний крок, якщо Конгрес не проголосує за допомогу Україні: заява Білого дому

"В мене таке враження, що крило трампістів шукає аргументи. Спочатку – давайте кордон (з Мексикою), і без кордону ніяк. Дали кордон – кажуть, ні, це нас не влаштовує. Зараз вони використовують Ізраїль, але навіть якщо буде проголосована допомога Ізраїлю, і далі буде питання України окремо, то вони знайдуть ще один аргумент", - зазначив експерт.

На думку Івана Уса, проблема полягає в тому, що Україна не знайшла аргументів пояснити "трампістам", що допомога нашій країні також буде й їх перемогою.

За його словами, це пробував зробити колишній прем’єр Великої Британії Борис Джонсон, коли, виступаючи на провідному республіканському каналі Fox News, постійно нагадував, що саме за Трампа почалась допомога Україні і саме колишній американський президент зробив великий внесок для цього.

Експерт очікує створення коаліції між демократами та "рейганістами", того крила Республіканської партії, яке не дуже підтримує Трампа, але підтримує допомогу Україні.

Раніше ми розповідали, чи зможе Європа озброїти Україну без США.

Вас може зацікавити:

Україна змушена економити ракети для ППО: в Білому домі зробили тривожну заяву

Трамп пообіцяв боротися "до останнього" проти угоди, з якою пов’язана військова допомога Україні

Для України 60 млрд доларів мало: експерт назвав суму необхідну для перемоги