RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Запобіжник від Трампа: Конгрес США ухвалив важливий "натівський" закон

Конгрес США ухвалив закон, згідно з яким президент Америки більше не зможе одноосібно приймати рішення про вихід з НАТО. Тепер для цього буде потрібно схвалення Сенату чи акту Конгресу.

Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Допомоги від США не чекати? Трамп видав нову порцію обіцянок про війну в Україні

Зазначається, що ініціаторами нововведення стали сенатор-демократ від Вірджинії Тім Кейн та сенатор-республіканець від штату Флорида Марко Рубіо. Цим актом Конгрес хоче заявити про свою прихильність до Північноатлантичного Альянсу, який критикує можливий кандидат на президентських виборах у 2024 році Дональд Трамп.

"НАТО вистояв у відповідь на війну Путіна в Україні та зростаючі виклики в усьому світі. Закон підтверджує підтримку США цього найважливішого альянсу, який є основним для нашої національної безпеки. Це також посилає авторитарній владі в усьому світі переконливий сигнал, що вільний світ залишається єдиним" - пояснив Кейн.

За словами сенатора Рубіо, антинатівська риторика Трампа послаблює єдність та силу організації. За його словами, багато хто в Сенаті стурбований, що він відмовиться від зобов'язань США щодо пакту про оборону або повністю виведе країну з НАТО.

Додамо, що наступні вибори президента Сполучених Штатів відбудуться 5 листопада 2024 року. Колишній президент США Дональд Трамп є лідером серед кандидатів у президенти від Республіканської партії. Найближчі переслідувачі Трампа - колишній посол в ООН Ніккі Хейлі та губернатор Флориди Рон Десантіс.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що представник Республіканської партії Дональд Трамп розглядає вихід США з НАТО, у разі перемоги на президентських виборах у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Шоу "Посадити Трампа": чи потрапить колишній президент США за ґрати

Трамп піде "по криміналу": деталі безпрецедентного рішення США

Безпрецедентний випадок: Трамп першим із президентів США зробив тюремне фото