RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Гейлі вперше перемогла Трампа на праймеріз

Кандидатка від Республіканської партії Ніккі Гейлі вперше пройшла праймеріз, котрі наразі тривають в США. В неділю, 3 березня, Гейлі здобула перемогу у Вашингтоні, округ Колумбія.

Інформацію про це передає NBC News.

Читайте також: Трамп переміг у рідному штаті своєї конкурентки: Ніккі Гейлі зробила заяву

Колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, яка наразі висуває свою кандидатуру в президенти від Республіканської партії, в неділю змогла здобути перемогу на праймеріз у Вашингтоні, округ Колумбія, обійшовши кандидатуру Дональда Трампа.

Кандидатка набрала 63% голосів Республіканської партії проти 33%, котрі були у Трампа. До голосування долучились трохи більш як 2000 вашингтонських республіканців. Оскільки вона набрала більш ніж половину голосів, то отримала голоси всіх 19 делегатів від округу. Поточні результати президентських перегонів від республіканців є на інфографіці.

Зазначається, що поміркована група республіканців у Вашингтоні помітні значною відмінністю від представників інших штатів, зокрема Південна Кароліна та Айова. Вони створили сценарій, за яким Гейлі мала свою першу можливість перемогти.

Крім того, очікування щодо явки також були низькими, що також вплинуло на хід сценарію. Зокрема, голова Республіканської партії Вашингтона Патрік Мара зазначав:

"Це може бути десь від 2000 до 6000 виборців. Тож, відверто кажучи, тут є можливість для будь-кого перемогти. Все залежить від явки виборців і від того, що роблять кампанії".

Варто нагадати, що раніше, після перемоги Трампа в штаті Мічигані, Гейлі все одно обіцяла залишитись в перегонах до "Супервівторка", адже тоді одразу 15 штатів проведуть праймеріз. Однак тепер команда Гейлі вірить, що ця перемога може дати "певний імпульс" для того, щоб рухатись далі та отримати нові результати у "Супервівторок".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Трамп обійшов Гейлі ще у кількох штатах.

  • Вас також може зацікавити:

Робіть ставки, панове: чим закінчиться битва Трампа та Байдена

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа

"Перемога Путіна втягне Америку у війну": конкурентка Трампа зробила жорстку заяву щодо допомоги Україні