RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Наближається "Супервівторок": Байден і Трамп перемогли на праймеріз в ще одному штаті

У вівторок, 27 лютого, президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп здобули перемогу на праймеріз у Мічигані. Тепер "безсумнівний матч-реванш" на загальних виборах 5 листопада 2024 року стає ще більш ймовірним. Кандидати очікуватимуть вирішальний "Супервівторок" 5 березня, адже тоді одразу 15 штатів проведуть праймеріз.

Про результати президентських праймеріз в штаті Мічиган писали AP та CNN.

Читайте також: Трамп переміг на перших республіканських праймеріз

Зокрема на інфографіці можна помітити, що в Мічигані від Республіканської партії Дональд Трамп набрав 68,2% голосів. Натомість Ніккі Гейлі, колишня губернаторка Південної Кароліни та головна опонентка Трампа, набрала 26,5%. Розрив між конкурентами наразі становить 417 415 голосів.

Попри результати Гейлі пообіцяла продовжувати свою передвиборчу кампанію принаймні до "Супервівторка" 5 березня, вказуючи на незначну кількість виборців від республіканців на первинних виборах, які продовжують підтримувати її. Хоча Трамп продовжує посилювати контроль над Республіканською партією.

Наразі відомо, що Трамп переміг на попередніх виборах від Республіканської партії у п’яти штатах.

Крім того, CNN інформує, 35-річний Шахер Абдулраб, інженер із Дірборна, сказав у вівторок вранці, що голосував за Трампа, вважаючи, що арабські американці мають набагато більше спільного з республіканцями, ніж демократами. Він сказав, що чотири роки тому голосував за Байдена, проте зараз вірить, що Трамп переможе на загальних виборах у листопаді частково завдяки підтримці, яку він отримає від арабських американців.

Джо Байден в Мічигані набрав 513,679 голосів. Але, попри його позитивні результати, майже 15% виборців-демократів відмовилися віддавати свої голоси за будь-якого кандидата.

Подібні дії можна протрактувати так, що більша частина електорату виступає проти політики чинного президента США стосовно підтримки Ізраїлю у протистоянні з "Хамас".

Особливо відчутні ці настрої у штаті Мічиган, адже саме тут великий відсоток населення становлять вихідці з арабських країн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде, якщо у Білому домі відбудуться зміни.

  • Вас також може зацікавити:

Байден поговорив з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні: всі деталі зустрічі

Трамп переміг у рідному штаті своєї конкурентки: Ніккі Гейлі зробила заяву

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа