RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Верховний суд США ухвалив рішення щодо участі Трампа у виборах

Верховний суд США ухвалив, що Дональд Трамп має право знову балотуватися в президенти. Цей вердикт скасував рішення Верховного суду Колорадо, який заборонив Трампу участь через причетність до штурму Капітолія у 2020 році.

Про це пише Bloomberg.

Читайте також: Робіть ставки, панове: чим закінчиться битва Трампа та Байдена

У своєму рішенні Верховний суд США заявив, що ім'я Дональда Трампа може з'явитися у президентських виборчих бюлетенях цього року. Таким чином, це поклало кінець спробам заборонити йому, відповідно до конституційного положення, яке рідко використовується, що забороняє "бунтівникам" обіймати посаду глави держави. Одностайна ухвала скасувала рішення Верховного суду Колорадо, в якому йшлося, що Трамп втратив право знову балотуватися на пост президента, намагаючись відмінити свою поразку на виборах 2020 року.

Як відомо, Верховний суд штату Колорадо заборонив Дональду Трампу брати участь у праймеріз. Справу порушила група виборців Колорадо. Вони стверджували, що Трампа слід дискваліфікувати за підбурювання своїх прихильників до штурму Капітолія у січні 2020 року. Подібні позови також подали в інших штатах. Водночас, у штаті Мен відклали рішення щодо заборони Дональду Трампу брати участь у праймеріз через ймовірну причетність до подій 6 січня. Іллінойс став третім штатом, який спробував виключити ім'я Дональда Трампа з виборчих бюлетенів. Експрезидент оскаржував рішення суддів у всіх цих штатах.

Раніше "Апостроф" писав, що буде, якщо зміни відбудуться в Білому домі.

  • Вас також може зацікавити:

Трамп переміг на перших республіканських праймеріз

Трамп переміг у рідному штаті своєї конкурентки: Ніккі Гейлі зробила заяву

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа