RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Коли буде голосування за $60 млрд допомоги Україні: у США назвали час

Спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон, якого закликали розблокувати допомогу для України, заявив про рішення винести оновлений законопроєкт, що включає 60 мільярдів доларів допомоги Україні на голосування. Воно має відбутися до кінця березня або початку квітня.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Шатдаун "відкладається"? Байден підписав важливий закон

Журналісти зазначили, що Джонсон зустрівся з республіканцями у приватному порядку. Вони вимагають, аби у проєкті закону було про обмеження на кордоні США з Мексикою.

Водночас голова нижньої палати у закордонних справах Майкл Маккол має взяти на себе провідну роль щодо доопрацювання пропозиції, щоб голосування за новий проєкт відбулося до кінця березня-початку квітня.

Майк Джонсон наразі не заявляв щодо своєї позиції і не обіцяв винести законопроєкт на голосування. За його словами, спочатку треба завершити розробку закону про державне фінансування.

"Оскільки Росія домагається успіхів в Україні, прихильники цієї ідеї кажуть, що дії необхідні негайно. Фітцпатрік (член Палати представників США від Республіканської партії Браян Фіцпатрік - "Апостроф") планує цього тижня розпочати процес обходу керівництва і примусового голосування - відомий у Капітолії як прохання про звільнення, для успіху якого потрібна підтримка більшості членів Палати представників. Але навіть організатори цих зусиль визнають, що це малоймовірна спроба, і вважають це останнім засобом. Їхній найкращий варіант: переконати Джонсона винести законопроєкт на розгляд, щойно він буде готовий до дії", - пише видання.

Затвердження додаткової допомоги Україні відклали на кілька місяців через чвари Республіканської партії. Вони вимагали від Конгресу вжити більш жорстких заходів щодо забезпечення безпеки кордонів перед тим, як пропонувати допомогу Україні. Після того, як у Сенаті США уклали двопартійну угоду щодо безпеки кордонів, Джонсон з Трампом негайно оголосили її занадто слабкою.

Нагадаємо, у США оцінили можливість відправлення військ НАТО до України.

  • Вас може зацікавити:

За кілька днів до "Супервівторка" Трамп обійшов Гейлі ще в кількох штатах

Байден уже програє? У США провели опитування за ключовими штатами

Байден поговорив із лідерами Конгресу про допомогу Україні: всі деталі зустрічі