RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Трамп не знайшов грошей на заставу по справі про шахрайство: що йому загрожує

Дональд Трамп, якого суд визнав винним у справі про шахрайство, не може зібрати $464 мільйони апеляційної застави у цій справі – йому відмовляють страхові компанії. В цей час команда Трампа намагається добитись відкладення виконання рішення, звертаючись до апеляційного суду.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на адвокатів Трампа.

Читайте також: Орбан розповів, як Трамп планує "закінчити" війну в Україні

Вказано, що колишній президент США не зміг зібрати необхідної суми, щоб отримати заставу для забезпечення судового рішення про цивільне шахрайство, адже сума була надто великою – 464 мільйони доларів.

Трамп повинен забезпечити внесення застави в повному обсязі до кінця наступного тижня, щоб уникнути стягнення коштів генеральним прокурором Нью-Йорка Летіцією Джеймс під час апеляційного процесу.

Період автоматичного зупинення виконання рішення, що був виданий суддею Артуром Енгороном та триває 30 днів, закінчується вже 25 березня. Опісля Летіція Джеймс отримає можливість почати арешт активів Трампа, якщо апеляційний суд не втрутиться у ситуацію.

Водночас захисники експрезидента звернулися за допомогою до апеляційного суду, зазначивши у понеділок, що їм не вдалося оформити необхідну заставу.

В повідомленні вказано:

"Постійні наполегливі зусилля відповідачів довели, що застава у повній сумі рішення є практично неможливою. Ці наполегливі зусилля включали звернення до близько 30 компаній-поручителів через 4 окремих брокерів".

Зауважується, що адвокати Трампа вели "незліченну кількість годин переговорів з однією з найбільших страхових компаній у світі", проте в результаті довели, що "отримання апеляційної застави в повному обсязі" є неможливим.

Також зауважується, що ці поручителі також стягуватимуть додаткові премії за облігаціями, розмір яких становитиме 18 мільйонів доларів:

"Крім того, поручителі, ймовірно, стягуватимуть премії за облігаціями приблизно в 2 відсотки на рік на два роки вперед — авансова вартість понад 18 мільйонів доларів".

Що стосовно інших облігаційних компаній, зауважується, що вони не приймають "тверді активи, такі як нерухомість, як заставу", а працюють лише з готівкою чи еквівалентами, наприклад, цінні папери. За словами юристів, ці компанії зазвичай "вимагають заставу приблизно в 120% від суми судового рішення", а це в сумі становитиме близько 557 мільйонів доларів.

Згідно з повідомленням, "фактична сума готівки або грошових еквівалентів, необхідних для забезпечення облігації та наявності достатнього капіталу для ведення бізнесу та виконання інших зобов’язань, наближається до 1 мільярда доларів США".

При цьому в заяві вказано, що Трамп не в змозі забезпечити необхідну заставу, але також підкреслено, що генеральний прокурор може не турбуватися про свою здатність виконати судове рішення.

Команда Дональда Трампа зауважувала, що такий штраф у розмірі 464 мільйони доларів – "вкрай непропорційний", аргументуючи це тим, що у справі не фігурують збитки, фінансові втрати чи потерпілі. Тому минулого місяця вони просили зменшити цю суму до 100 мільйонів доларів, на що офіс Летиції Джеймс вказав, що Трамп має внести повну суму.

Експрезидент також попросив, щоб у разі, якщо Апеляційний відділ штату відхилить його прохання, судді оголосили про тимчасову зупинку для того, щоб він мав можливість спробувати подати свою справу до вищої судової інстанції штату.

Нагадаємо, раніше Трампа визнали винним за ще однією справою.

  • Вас також може зацікавити:

Хочуть обговорити Україну? Трамп і Орбан погодились на зустріч в США

Трамп звертався до Маска по гроші: спливли подробиці

Трамп проти Байдена: чи зможе третя сила вплинути на американські вибори