RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Стало відомо про інцидент зі стрільцем та поліцейським перед замахом на Трампа

Один з поліцейських помітив нападника напередодні того, як той стріляв у Дональда Трампа. Проте не зміг того затримати, адже не мав із собою зброї.

Про це пише The Washington Post, передаючи слова шерифа округу.

Зауважується, що безпосередньо перед тим, як нападник відкрив вогонь, на нього натрапив співробітник муніципальної поліції. Проте він не зміг знешкодити стрільця через те, що не мав зброї.

За словами Слупа, службовець пішов оглянути дах на вимогу правоохоронних органів, щоб спробувати ідентифікувати підозрілу особу, яку бачили біля мітингу. Він сказав, що не знає, від кого надійшов цей запит - від федерального, державного чи місцевого органу.

"Тож поліція відреагувала, щоб спробувати знайти цього хлопця, обшукала територію, але не змогла його знайти, тому сказала: "Ну, давайте спробуємо на даху" – пояснив він.

Офіцер поліції округу Батлер піднявся достатньо високо, щоб зазирнути на дах сусідньої будівлі, після чого нападник помітив його, розвернувся і прицілився в офіцера. За словами Слупа, у того не було зброї в руці, тому він відступив і зістрибнув назад на землю.

"Він відпустив його, бо не хотів, щоб його вбили", - передає The Washington Post.

За словами шерифа, саме тоді нападник почав стріляти по території, де відбувався мітинг Трампа.

Читайте також в "Апостроф", як президент США Джо Байден засудив напад на Дональда Трампа, заявивши, що "політика ніколи не повинна бути буквальним полем вбивства". Він закликав американців "охолонути" в політиці.