RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"Я знаю його типаж": Камала Гарріс жорстко розкритикувала Трампа у своїй промові

Віцепрезидентка США Камала Гарріс у вівторок на своєму першому передвиборчому мітингу розкритикувала кандидата в президентських перегонах США Дональда Трампа після того, як вона замінила президента Джо Байдена в ролі кандидата від Демократичної партії.

Про це пише Reuters.

У своїй 17-хвилинній промові Гарріс "агресивно атакувала" вразливі місця Трампа, порівнюючи свій досвід колишнього прокурора з його досвідом засудженого злочинця.

"До того, як мене обрали віцепрезиденткою, до того, як я стала сенаторкою, мене обрали генпрокуроркою в Каліфорнії, ще раніше я була обвинувачем в суді. На цих посадах я боролася зі зловмисниками всіх мастей: хижаками, які погано поводилися з жінками, шахраями, які обкрадали споживачів, пройдисвітами, які порушували правила заради власної вигоди. Тож послухайте мене, коли я кажу: Я знаю типаж Дональда Трампа", – сказала Гарріс.

Вона перерахувала список ліберальних пріоритетів, заявивши, що в разі обрання вона діятиме для розширення доступу до абортів, полегшення вступу робітників до профспілок і боротьби з насильством із застосуванням зброї. Все це різко контрастує з Трампом, зауважує Reuters.

"Дональд Трамп хоче відкинути нашу країну назад, - сказала вона під час промови у передмісті Мілуокі у Вісконсині, штаті, який відіграє ключову роль у вирішенні результату виборів. - Чи хочемо ми жити в країні свободи, співчуття і верховенства права, чи в країні хаосу, страху і ненависті?".

Reuters також вказує, що голосний мітинг був помітним контрастом до менших, більш стриманих заходів, які проводив Байден, підкреслюючи надію демократів на те, що 59-річна Гарріс зможе відродити кампанію, яка за часів 81-річного Байдена була не дуже успішною: "Глядачі розмахували плакатами Гарріс, а коли вона вийшла на сцену, пролунали вигуки "Ка-ма-ла!"".

Нагадаємо, раніше ми писали, що віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку достатньої кількості делегатів Демократичної партії для того, щоб перемогти в номінації на посаду президента у серпні.