RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Коронавірус-вбивця не відступає: у Китаї пішли на жорсткі заходи через страшне число жертв

У Китаї, де за останніми даними від смертельно небезпечного коронавірусу загинули 1 775 людей, в тому числі 106 за останню добу, влада, зокрема, в провінції Хубей, яка є епіцентром поширення хвороби, місцевим жителям заборонила виходити з дому і використовувати власний транспорт.

Про це повідомляє BBC.

У всій провінції проживають близько 60 млн осіб, за новими правилами, вони повинні залишатися вдома - порушити цю вимогу можна тільки в разі надзвичайної ситуації. Одній людині від сім'ї можна виходити з дому раз в три дні, щоб купити продукти і товари першої необхідності.

Користуватися власними автомобілями також забороняється. У житлових комплексах відкритим залишиться один вхід, його будуть охороняти, щоб тільки місцеві жителі могли входити і виходити.

Заборона на переміщення транспорту не поширюється на автомобілі, які доставляють товари першої необхідності.

Закритими залишаться всі підприємства, крім аптек, готелів, магазинів і медичних служб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Китаї ввели серйозне покарання за приховування факту захворювання смертельно небезпечним коронавірусом, аж до смертної кари.

Також у Франції помер 80-річний турист з Китаю, який став першою в Європі жертвою смертельного коронавірусу, що поширився з китайського міста Ухань.