RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Корейську секту звинуватили в різкому поширенні коронавірусу

У Південній Кореї глава релігійного культу "Церкви Ісуса Сінчонджі", яка виявилася в центрі спалаху коронавірусу в країні, вибачився перед нацією за поширення хвороби.

Про це повідомляє ВВС.

Засновник культу, який більшість південнокорейських церков називають сектою, Лі Ман Хі дав прес-конференцію, під час якої став на коліна і приніс свої вибачення громадянам країни.

Згідно зі статистикою, близько 60% з більш ніж 4 тис. підтверджених випадків коронавірусу пов'язані з сектою, інфіковані є її членами.

Прокурорам було запропоновано провести розслідування проти Лі на предмет можливих звинувачень в грубій недбалості.

"Хоча це і не було навмисним, багато людей заразилися. Ми доклали всіх зусиль, але не змогли цього запобігти", - заявив 88-річний лідер секти.

Вважається, що першими заразилися члени секти в південному місті Тегу, де підтвердилося 3 081 випадків інфікування. Сектанти спершу заразили один одного і відправилися подорожувати по країні, залишаючись непоміченими для системи охорони здоров'я.

Групу віруючих також звинувачують в тому, що вони не розкривають імена членів секти, що ускладнює відстеження спалаху. Але представник секти спростував такі дані заявивши, що владі було надано список членів, учнів і будівель.

"Ми турбувалися про публікацію цієї інформації через безпеку наших членів", - заяви представник "Церкви Ісуса Сінчонджі".

Також повідомляється про те, що причиною поширення коронавірусу стали звичаї секти, згідно з якими парафіяни моляться в тісних приміщеннях плечем до плеча, при цьому їм заборонено надягати маски і окуляри або пропускати молитви через хворобу.

Варто підкреслити, що глава секти Лі Ман Хі стверджує, що він - друге пришестя Ісуса Христа і ідентифікує себе як "обіцяний пастор", згаданий в Біблії, який "візьме з собою 144 тис. людей на небеса".

Як раніше повідомляв "Апостроф", Південна Корея знаходиться на другому місці в світі за кількістю заражених коронавірусом після Китаю.