RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін хотів воювати з Японією та розпалити ненависть до японських "нацистів", - Newsweek

У 2021 році президент РФ Володимир Путін всерйоз готувався до вторгнення в Японію, але передумав і його вибір зупинився на Україні.

Про це пише американське видання Newsweek, у розпорядженні якого опинився лист, написаний агентом ФСБ.

За даними оперативника, у серпні 2021 року Володимир Путін розглядав можливість вторгнення до Японії та ведення бойових дій за Курильські острови.

Читайте також: З чим пов'язані "чистки" офіцерів в армії Росії: генерал озвучив відповідь

Агент ФСБ стверджує, що для проведення операції було розгорнуто пропагандистську кампанію, під час якої розсекретили архіви з часів Другої світової війни. Тоді в росЗМІ потрапила інформація про те, як японські солдати знущалися з радянських громадян. Метою розсекречення архівів, за словами оперативника, була спроба розпалити ненависть суспільства до жителів Японії для подальшої інтервенції.

"Вітер змін" (позивний агента ФСБ - ред.) назвав точні позиції російських вертольотів, які чекали сигналу для атаки на Японію. За його словами, війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання війни з боку керівництва", - цитує видання оперативника, який видав плани Кремля щодо Японії.

Водночас, як стверджує агент ФСБ, Володимир Путін несподівано передумав здійснювати вторгнення до азіатської країни та розпочав повномасштабну війну проти України.

Раніше ми розповідали, що Кремль може готувати план фізичної ліквідації президента Білорусі Олександра Лукашенка.