RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На японський острів Окіносіма можуть потрапити тільки оголені чоловіки: в чому його секрет, відео

Жителі Японії так сильно вшановують стародавні традиції, що острів Окіносіма доступний тільки для роздягнених чоловіків.

Про це пише видання Ancient Origins.

За словами журналістів, острів Окіносіма має певну традицію, яка виходить за межі звичайного. Відвідати його можуть тільки ті чоловіки, якщо вони спочатку повністю роздягнуться.

Читайте також: У Перу виявили гробницю у віці 3 тисячі років: знайдені артефакти проливають світло на життя стародавніх людей, фото

Журналісти твердять, що це не просто ексцентричний ритуал. Така традиція сягає багатовікової історії, адже представники духовенства вважають, що чоловіки, знімаючи з себе одяг, проходять якийсь ритуал очищення. Якщо раніше чоловіки робили дари богині острова, залишаючи різні дзеркала, мечі та прикраси, згодом ритуал трохи змінили.

Найцікавіше, що жінкам категорично забороняли відвідувати острів. Сьогоднішні міркування про подібні заборони залишаються предметом для спекуляцій та посилань до стародавнього фольклору.

Зараз відвідування острова Окіносіма регулюються. Щороку ступити на землю дозволяють лише деяким "обраним" зі святилища Мунаката-тайся.

На острові Окіносіма розташований храм Окіцу, який вважається центром давніх ритуалів та обрядів. Предки молилися богині про успішне мореплавання та вигідну торгівлю з іншими державами. Храм Окіцу присвячений богині моря Тагорі Хіме-но-камі.

Раніше ми розповідали, що Японія заборонить експорт деяких авто до Росії.

Вас може зацікавити:

У Японії працює найстаріший готель світу, яким керує 52 покоління однієї сім'ї: відео

Збереглося ідеально: археологи показали маску, яку носили на "карнавалах" у Японії 1800 років тому

Вчені розкрили загадку мумії "японської русалки": фото та відео дивної істоти