RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Індії зіткнулися потяги, відомо про 15 загиблих і десятки поранених. Фото

В Індії 17 червня зіткнулися вантажний та швидкісний потяги. Від сили удару вагон на кілька метрів завис у повітрі – в результаті зіткнення відомо про щонайменше 15 загиблих та 39 поранених

Про це повідомляє видання "Bild".

Читайте також: Індія знемагає від найсильнішої в історії спеки, вже загинули десятки людей

В повідомленні йдеться про те, що в понеділок, 17 червня близько 08:45 за місцевим часом (6:15 за київським часом), в Індії поблизу Нью-Джалпайгурі зіткнулися швидкісний та товарний потяги, удар був настільки потужним, що виштовхнув вагон потяга з колії, піднявши догори. На фотографії можна помітити, що вагон завис у повітрі на висоті кількох метрів.

Згідно з джерелом на залізниці, автоматична сигнальна система між залізничною станцією та перехрестям в Західній Бенгалії, де вантажний потяг ззаду зіткнувся з пасажирським експресом, була несправна з 05:50 ранку.

Представник залізниці пояснив: коли ця система виходить з ладу, начальник станції може видати письмовий дозвіл на перетин всіх червоних сигналів на ділянці. Зауважується, що саме такий дозвіл отримав машиніст експреса. Проте приблизно в той самий час водій вантажного потяга рушав зі станції та врізався в експрес ззаду, в результаті чого відбулося сходження з рейок.

Зауважувалося, що спочатку рятувальники застосовували ручний процес вивільнення людей, уникаючи залучення спецтехніки, адже побоювалися, що кількість постраждалих зросте. Проте через це процес вивільнення постраждалих потребував більше часу.

Як повідомляє місцева поліція, щонайменше 39 пасажирів отримали поранення від зіткнення швидкісного та товарного потягів у Західній Бенгалії. Кілька вагонів пасажирського потяга повністю зійшли з рейок і перекинулися. Серед жертв залізничної аварії в Індії відомо про щонайменше 15 осіб, проте рятувальники не виключають ймовірність, що під вагонами можуть ще перебувати інші тіла.

Видання нагадує, що Індія має одну з найбільш розгалужених залізничних мереж у світі, проте вона пережила вже кілька катастроф, одна й яких припадає на 1981 рік – тоді поїзд зійшов з рейок, внаслідок чого загинуло близько 800 людей. А в червні 2023 року близько 300 людей стали жертвами зіткнення трьох поїздів у штаті Одіша.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Румунії автобус з 57 українцями потрапив в ДТП.

  • Вас також може зацікавити:

У Чехії - катастрофа з потягом, який прямував в Україну: є загиблі і багато поранених. Фото і відео

У США розбився новітній винищувач F-35A. Фото

В Польщі прогримів потужний вибух на заводі, де випускають ракетне паливо