RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вчені наблизилися до розкриття таємниці стародавніх кавказьких мумій Китаю: відео

Нащадки Таримських мумій, знайдених у Китаї, мали чітко виражені кавказькі риси обличчя та ймовірно вміли обробляти бронзу, що розширяє уявлення про часову шкалу поширення технологій.

Про це йдеться у матеріалі National Geographic.

Так, чудово збережені тіла, яким понад 3 тисячі років знайдені в Таримській котловині в західній частині Китаю стали предметом захоплення археологів та істориків по всьому світу. Численні бронзові артефакти, знайдені поруч із останками, свідчать про те, що цей народ можливо вмів обробляти бронзу значно раніше, ніж вважали вчені. Серед знахідок – бронзові прикраси, знаряддя праці та зброя.

Читайте також: Знахідка року: в Єгипті виявили найдавнішу "золоту" мумію та фігурки у чудовому стані

Технологія обробки бронзи охоплювала відлиття, виковування та вирізування. Таримські майстри вміли використовувати різноманітні інструменти та технології, щоб створити деталізовані та витончені вироби з бронзи.

Учені також дослідили, що серед населення народу Тарімів був досить високий рівень смертності, особливо у дитячому віці. Дослідження таримських мумій показують наявність ознак серйозних захворювань та травм. Деякі мумії мають ознаки хронічних захворювань, таких як пухлини, деформації кісток та остеопороз. Інші мумії мають сліди травм, що свідчать про насильство або нещасні випадки. Це може бути пов'язано з різноманітними факторами, такими як: інфекційні хвороби, паразитарні захворювання та недостатня медична допомога. Крім того, таримська цивілізація в епоху, коли існували ці мумії, стикалась з різними викликами, включаючи військові конфлікти, голод та інші екологічні проблеми, які могли сприяти високому рівню смертності.

Варто зазначити, що тіла людей, похованих у Таримській улоговині чудово збереглися завдяки сухому клімату.

Раніше ми писали, що вчені розкрили загадку мумії "японської русалки".

  • Вас може зацікавити:

Учені відтворили образ "монстра", який жив 400 млн років тому - був предком акули: фото

Як виглядають найдавніші мумії у світі: фото з підземного "міста мертвих"

Вчені відкрили таємницю мумії дитини, знайденої в Єгипті: фото та відео