RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Європі вказали на колосальні масштаби путінської пропаганди

Експерти спеціальної робочої групи при Європейській службі зовнішньої дії (East StratComTask Force) у рамках проекту Disinformation Review зафіксували 1649 випадків дезінформації з боку прокремлівських ЗМІ.

Про це повідомляє українська редакція DW.

Відзначається, що фейкова інформація поширювалася 18 мовами. Проте найбільшу кількість неправдивої інформації - 936 зареєстрованих випадків - поширювалося російською мовою. За словами експертів, в даному випадку цільовою аудиторією дезінформації були балтійські і кавказькі країни, а також Україна і Білорусь.

Зокрема, в Україні було зафіксовано п'ять випадків дезінформації українською мовою. Як кажуть експерти, "російськомовна прокремлівська кампанія дезінформації також спрямована на російськомовні меншини у багатьох країнах далеко за межами російських кордонів".

Відзначається, що 173 помилкових інформаційних повідомлень поширювалися англійською мовою. Експерти підкреслюють, що крім відомих англомовних прокремлівських ЗМІ типу Russia Today, або Sputnik існує значна кількість невеликих сайтів і блогів, роль яких в дезінформаційної кампанії РФ не варто применшувати.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах висміяли кремлівську пропаганду про мітинг проти НАТО в Польщі.