RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Між Німеччиною і Туреччиною розгорається скандал через гостру заяву Ердогана

Німецькі політики з обуренням відреагували на звинувачення президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом Німеччини в "пособництві тероризму", а також наданні притулку розшукуваним в Туреччині злочинцям.

Міністр юстиції Хайко Мас назвав висловлювання Ердогана "підлими, такими, що не піддаються розумінню, і неприйнятними" та закликав "відкинути їх найрішучішим чином", передає DW.

Також з обуренням відреагував голова фракції Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в німецькому бундестазі Фолькер Каудер.

"Те, що президент однієї країни, що входить в НАТО, так висловлюється про іншій країні, що входить в НАТО, - абсолютно неймовірно і неприйнятно", - сказав він.

Генсек Християнсько-соціального союзу Андреас Шойер заявив "про жахливий промах деспота з Босфору", а заступник голови ХДС Юлія Клекнер вважає, що Ердоган повинен вибачитися.

Нагадаємо, після відмови трьох німецьких міст проводити агітаційні заходи турецьких міністрів Ердоган порівняв політику Німеччини щодо Анкари з політикою націонал-соціалістів. "Ваші методи нічим не відрізняються від нацистських", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше влада німецького міста Гаггенау скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів, на якому повинен був виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг з призвом підтримати конституційну реформу в Туреччині.