RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Пропагандисти Путіна намагалися влаштувати фейкові заворушення в Швеції - ЗМІ

Знімальна група одного з російських телеканалів пропонувала гроші за організацію масових заворушень і сутичок з поліцією мігрантів, які живуть в передмісті Стокгольма.

Про це повідомляє радіостанція Radio24syv з посиланням на людей, які спілкувалися з журналістами і побажали залишитися анонімними.

Мігрантам пропонували 400 шведських крон (близько 1200 гривень) на людину.

За словами одного зі співрозмовників радіостанції на ім'я Мохаммед, люди представилися йому працівниками російського телебачення, а між собою вони розмовляли мовою, який "звучала як російська". Чоловік також зазначив, що поліції російські журналісти розповіли, що це не вони, а самі мігранти пропонували гроші за "екшн перед камерою".

Старший аналітик Датського університету Флеммінг Шплидсбель порівняв інцидент з комплексом "активних заходів", використання яких було дуже характерно для СРСР.

"Неважко уявити, що російський уряд хоче вплинути на хід дебатів у Швеції, надаючи перевагу тим партіям, які висловлюються про Росію більш доброзичливо і можуть завдяки цьому стати фаворитами на найближчих виборах", - сказав він.

Варто зазначити, що заворушення в передмісті Стокгольма Ринкебю спалахнули увечері 21 лютого. Невідомі пограбували кілька магазинів, спалили на стоянці автомобілі і закидали камінням поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", на тлі зростаючої військової загрози з боку Росії уряд Швеції ухвалив рішення з 2018 року відновити обов'язкову військову повинність для чоловіків і жінок.