RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Франція дозволила главі МЗС Туреччини провести політичний мітинг на своїй території

Французька влада не перешкоджатиме виступу глави МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу на політичному мітингу у місті Мец. Про це повідомили в адміністрації департаменту Мозель, передає Reuters.

У той же час, поліція подбає про забезпечення безпеки на заході. "Наша робота полягає в тому, щоб переконатися, що немає ніякої загрози для громадського порядку", - заявив місцевий чиновник.

Літак Чавушоглу вже прибув у аеропорт Мецу. Його виступ на мітингу етнічних турків на підтримку конституційної реформи в Туреччині має пройти сьогодні вдень, 12 березня.

Нагадаємо, раніше влада Нідерландів відмовилися дозволити участь Чавушоглу в аналогічному мітингу в місті Роттердам. Крім того, поліція затримала автомобіль міністра соціальної політики Туреччини Фатми Бетюль Саяма Кайя, яка також збиралася виступити в Роттердамі перед громадянами Туреччини. Крім того, голландська влада скасували і сам мітинг, присвячений запланованим в Туреччині референдуму про розширення повноважень президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана.

МЗС Туреччини у відповідь заборонив повертатися на територію країни послу Нідерландів.